Home
Contact
Aanmelden
wereldbol

Week van circulaire economie

In de week van 7 t/m 12 februari is de Week van de Circulaire Economie. Allerlei organisaties openen hun (digitale) deuren om ondernemers mee te nemen in de circulaire economie en de kansen die deze transitie biedt. We delen ter inspiratie graag een greep uit de inspirerende (gratis) webinars die deze week worden georganiseerd:

  • Financiële ondersteuning bij circulair ondernemen
    (dinsdag 8 februari 10:30 – 12:00, online).
    Een interessante informatiebijeenkomst voor wanneer je als ondernemer al bezig bent met het thema circulair of circulaire ambities hebt en meer wilt weten over de mogelijkheden betreffende financiële ondersteuning door het RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland).
  • Maak duurzaamheid zichtbaar in jouw bedrijf
    (woensdag 9 februari 13:00 – 14:00, online).
    Wil jij duurzaamheid op de kaart zetten in jouw organisatie en collega’s bewust maken van de waarde van afval? In dit webinar laten we je zien dat je van oude materialen nog heel veel mooie producten kan maken. En hoe. Want je kunt nog zoveel met afval. Samen maken we circulariteit zichtbaar én tastbaar. We nemen je graag mee in dit proces aan de hand van wat gave circulaire voorbeelden.

Ga voor meer informatie naar:
deweekvandecirculaireeconomie.nl

Ook in de gemeente Ridderkerk zijn we actief op dit thema. Onze ambitie is om als samenleving in 2050 volledig circulair te zijn en een toekomstbestendige voedselvoorziening te hebben gerealiseerd. De aanpak voor deze opgave staat beschreven in het Uitvoeringsprogramma ‘Circulaire Samenleving: De route naar 2050’, welke 26 oktober jl. door het college van Ridderkerk is vastgesteld.

Wil je met ons doorpraten over circulariteit en voedsel, bijvoorbeeld over wat jij als ondernemer al doet, waarbij jij ondersteuning kan gebruiken of denk je juist graag met ons mee? We horen het graag! We kunnen deze transitie immers alleen samen volbrengen. Mail ons via: onzetoekomstisduurzaam@bar-organisatie.nl

Dronefoto Ridderkerk