Home
Contact
Aanmelden
Dronefoto Ridderkerk

Samenwerken aan een Duurzaam Donkersloot

“Er ligt een stevige opgave, dat weten we allemaal. Ik ben dan ook heel dankbaar voor het feit dat deze groep ondernemers hun steentje willen bijdragen,” sprak wethouder Marten Japenga. “We hebben wat te winnen,” vulde voorzitter Bernhard Kok hem aan, “wanneer we samenwerken zijn we beter bestand tegen de uitdagingen die op ons af komen.”

De kersverse voorzitter doelde daarmee op het feit dat de Ridderkerkse ondernemers op bedrijventerrein Donkersloot niet alleen de energietransitie als doel voor zich zien: “Je hebt ook te maken met de aanstaande omgevingswet, veiligheidskwesties en je wilt simpelweg ook zaken doen met de buren.” 

Allemaal zaken die voldoende reden waren om kennis, kunde en krachten te bundelen in een ondernemersvereniging, welke op 19 april jl officieel een feit werd. Het eerste wapenfeit van vereniging Duurzaam Donkersloot wordt een gecombineerde subsidieaanvraag bij Provincie Zuid Holland, waarmee een collectief zonnepanelenproject verwezenlijkt zal worden waarvan zo ‘n 20% van investering uit Provinciale middelen komt. “Zo ’n koppeling van individuele projecten kan alleen via een vereniging,” weet Geert Voordijk. De secretaris wil die mogelijkheden ook beschikbaar maken voor de buren: “Als vereniging laten we ons daarbij ondersteunen door ervaren partijen zoals Enerless. Die weten waar het over gaat, daar moeten we onze buren ook van laten profiteren.” 

Persfoto

Wethouder Japenga brengt een toost uit met Bernhard Kok op de kick-off van Vereniging Duurzaam Donkersloot

Dronefoto Ridderkerk