Home
Contact
Aanmelden
Dronefoto Ridderkerk

RRE-subsidie: Ridderkerk in de wachtkamer

Gemeente Ridderkerk wacht op uitsluitsel van het Ministerie van Binnenlandse Zaken voor het verkrijgen van een rijksbijdrage voor energiebesparende maatregelen in alle Ridderkerkse koopwoningen.

In november 2019 is de aanvraag gedaan door de gemeente. Omdat de rijksregeling behoorlijk overvraagd is, is het rijk op zoek naar extra gelden om positief te kunnen beschikken over de aanvragen van 21 gemeenten, waaronder gemeente Ridderkerk.

Als de beschikking alsnog wordt afgegeven (verwachting maart of april 2020) start de gemeente kort daarna de actie waarbij alle eigenaren van een koopwoning kunnen kiezen uit een pakket van energiebesparende maatregelen in hun eigen woning. De winkelwaarde van de besparende maatregelen is € 100 euro en er wordt een kleine bijdrage van de woningeigenaar gevraagd (€ 10,-). Als de actie start, vindt er brede communicatie plaats vanuit de gemeente.

Op de aanvragen van de gemeente Barendrecht en Albrandswaard is wel in december positief beschikt en deze besparingsactie is inmiddels gestart of bijna gestart (februari 2020).

Dronefoto Ridderkerk