Home
Contact
Aanmelden

start Verspillingsvrije week in Ridderkerk 

Op dinsdag 7 september start ook in Ridderkerk de Verspillingsvrije week. Dit jaar met een thema die goed past bij de agri-foodsector in Ridderkerk: ‘Red je voedsel van de afvalbak’. De gemeente heeft samen met de stichting ‘Samen tegen voedselverspilling’ twee kleinschalige events georganiseerd. Bij de HEMA worden op woensdag 8 september recepten en  zogenaamde ‘eetmaatjes’ (kleine maatbekers) uitgereikt. Het idee is om op deze manier te laten zien hoe overgebleven voedsel een nieuwe bestemming krijgt als heerlijk ‘kliekje’. Wethouder Marten Japenga (duurzaamheid) deelt op vrijdag 10 september bij de Jumbo eveneens eetmaatjes uit.
Minder verspilling, minder afval, minder CO2
De stichting Samen tegen voedselverspilling bundelt de krachten van diverse bedrijven en publieke organisaties, onder andere van het Voedingscentrum. In Nederland gooien we jaarlijks gemiddeld 34 kilo eten per persoon weg. Daarnaast gieten we jaarlijks nog eens 45 liter drinken door de gootsteen, aldus de Stichting Samen tegen Voedselverspilling. Dit is slecht voor milieu en portemonnee. Minder voedsel verspillen is minder afval en minder uitgaven. Voedsel veroorzaakt vooral CO2 uitstoot bij de productie en vervoer, aldus de Stichting.  Meer tips en informatie om voedselverspilling tegen te gaan: Verspillingsvrije week | Onze toekomst is duurzaam.

Dronefoto Ridderkerk