Home
Contact
Aanmelden
campagne deur dicht licht uit

campagne Licht Uit Deur Dicht

De campagne Licht Uit Deur Dicht is een initiatief van Urgenda om energie te besparen en een bijdrage te leveren aan het naleven van het Urgenda vonnis: 25% minder CO2-uitstoot dan in 1990.

De oproep is simpel maar doeltreffend. Grote winst voor het klimaat is mogelijk. Hoe? Houd de deur dicht in winkels waar de verwarming aan staat en doe na kantoortijden het licht uit. Doet u ook mee?

LICHT UIT 
Uit een recente steekproef van de Natuur en Milieufederaties (NMF) blijkt dat 70% van de bedrijven het licht 's avonds en 's nachts onnodig laat branden. Bedrijven verspillen met onnodige nachtelijke verlichting jaarlijks het stroomverbuik van 150.000 huishoudens! Zie je ergens een fel verlicht bedrijf dat waarschijnlijk veel energie kan besparen? Meld het op het Meldpunt Lichthinder. Het bedrijf ontvangt dan slimme bespaartips. Gaat het licht uit? Dan zet Urgenda dit bedrijf in het zonnetje!

DEUR DICHT
Urgenda vraagt winkeliers om de deuren dicht te houden wanneer de verwarming aan staat. Wist u dat u hiermee gemiddeld 40% energie kan besparen? Iedereen kan op deze website binnenkort gratis winkeldeurbordjes aanvragen om zelf op uw winkeldeur te hangen of aan te bieden aan andere ondernemers.

Dronefoto Ridderkerk