Home
Contact
Aanmelden
Dronefoto Ridderkerk

Nieuws

Blijf op de hoogte van alle klimaatgerelateerde gebeurtenissen in de regio.

Huizen vol met planten

Rijks subsidie regeling voor energieadviezen aan MKB’ers
15 september 2021

Heeft u als MKB'er behoefte aan energieadvies op maat? En steun nodig bij het uitvoeren van een of meer maatregelen uit het advies. De Rijksoverheid heeft voor u een nieuwe subsidieregeling vanaf 1 oktober 2021.

Op maandag 27 september vanaf 14.00 uur kunt u een webinar volgen over dit onderwerp. 

Start verspillingsvrije week in Ridderkerk
07 september 2021

Op dinsdag 7 september start ook in Ridderkerk de Verspillingsvrije week. Dit jaar met een thema die goed past bij de agri-foodsector in Ridderkerk: ‘Red je voedsel van de afvalbak’. De gemeente heeft samen met de stichting ‘Samen tegen voedselverspilling’ twee kleinschalige events georganiseerd.

Kantoor

Energielabel C kantoren
10 augustus 2021

Per 1 januari 2023 moet elk kantoorgebouw minimaal energielabel C hebben. Dit betekent een primair fossiel energiegebruik van maximaal 225 kWh per m2 per jaar. Voldoet het gebouw dan niet aan de eisen, dan mag u het per 1 januari 2023 niet meer als kantoor gebruiken. Deze verplichting staat in het Bouwbesluit 2012.

Bomen

Doe mee met de Duurzaamheidsweek in Barendrecht en Ridderkerk
04 augustus 2021

Van zaterdag 23 oktober tot en met zaterdag 30 oktober vindt de Duurzaamheidsweek plaats in Barendrecht en in Ridderkerk. Het thema is 'Welk voorbeeld geef jij?'  Vanuit de gemeente betrekken wij jeugd, jongeren, hun (groot)ouders, ondernemers en alle andere geïnteresseerde inwoners bij hun leefomgeving. We vragen hen hoe duurzaam ze leven en of ze een positief voorbeeld voor hun omgeving willen en kunnen zijn.

Geld

Leningen en subsidies duurzaam ondernemen
27 juli 2021

Er zijn vele subsidies en leningen beschikbaar voor verduurzaming van uw onderneming. Wij zetten ze voor u op een rijtje.

Duurzaamheidsprijs 2021

Woont en/of werkt u in Barendrecht, Albrandswaard of Ridderkerk en heeft u een duurzaam idee of al een project of activiteit uitgevoerd in een van deze gemeenten? Geef u op voor de Duurzaamheidsprijs. 
De Duurzaamheidsprijs is onderdeel van de Duurzaamheidsweek wordt gehouden van 23 tot en met 30 oktober 2021. 

Gebruik een hybride warmtepomp in plaats van een airco
28 juni 2021

Wist u dat airco’s zorgen voor warmere zomers? De airco zorgt voor extra CO2-uitstoot, een broeikasgas dat op zijn beurt weer zorgt voor de opwarming van de aarde. Hoe kunt u dit tegengaan? Een goed alternatief is de (hybride) warmtepomp. Die kan namelijk verwarmen én koelen. Op deze manier draagt u ook bij aan een toekomst zonder aardgas.

Outdoor Climate Borrel locatie

Outdoor Climate Borrel
16 juni 2021

Na een lange periode van thuiswerken kunnen wij niet meer wachten u te mogen ontmoeten. Om deze reden organiseren wij in samenwerking met de Duurzaamheidskring Ridderkerk de Outdoor Climate Borrel met Quiz op woensdag 7 juli 2021 van 15.00 tot 17.00 uur. 

Biedt medewerkers de mogelijkheid om te recyclen
10 juni 2021

Door medewerkers meer te betrekken en de mogelijkheid te bieden tot recycling, zullen werknemers daar uiteindelijk bewuster mee omgaan. Het is belangrijk dat gerecyclede producten op een goede plek terecht komen. Kijk om u heen wie het product kan gebruiken of lever het in bij hiervoor geschikte locaties zoals Van Pelt recycling.