Home
Contact
Aanmelden
Dronefoto Ridderkerk

Nieuws

Blijf op de hoogte van alle klimaatgerelateerde gebeurtenissen in de regio.

Klimaat in regeerakkoord
17 januari 2022

Het regeerakkoord van het nieuwe kabinet heet 'Omzien naar elkaar'. Een regeerakkoord bestaat uit voornemens; dit zijn nog geen wetten. 

Extra geld voor verduurzamen
17 januari 2022

Vanaf 1 januari kun je meer subsidie krijgen voor de aanschaf van (hybride) warmtepompen en isolatiemaatregelen.

In 2022 fiscaal aantrekkelijker investeren met de MIA\Vamil
11 januari 2022

Meer voordeel voor ondernemers die investeren in kringloopsluiting en CO2-besparing. En geen elektrische personenauto meer op de lijst. Dat zijn de meest opvallende wijzigingen in de Milieulijst 2022.

Innovation Board 
6 oktober 2021

De Innovation Board Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk is een samenwerking tussen ondernemers, onderwijs en gemeenten. De Board biedt ondersteuning door kennis, netwerk en geld. Hoofddoel is het versterken van de lokale economie in de drie gemeenten.

Huizen vol met planten

Rijks subsidie regeling voor energieadviezen aan MKB’ers
15 september 2021

Heeft u als MKB'er behoefte aan energieadvies op maat? En steun nodig bij het uitvoeren van een of meer maatregelen uit het advies. De Rijksoverheid heeft voor u een nieuwe subsidieregeling vanaf 1 oktober 2021.

Op maandag 27 september vanaf 14.00 uur kunt u een webinar volgen over dit onderwerp. 

Start verspillingsvrije week in Ridderkerk
07 september 2021

Op dinsdag 7 september start ook in Ridderkerk de Verspillingsvrije week. Dit jaar met een thema die goed past bij de agri-foodsector in Ridderkerk: ‘Red je voedsel van de afvalbak’. De gemeente heeft samen met de stichting ‘Samen tegen voedselverspilling’ twee kleinschalige events georganiseerd.

Kantoor

Energielabel C kantoren
10 augustus 2021

Per 1 januari 2023 moet elk kantoorgebouw minimaal energielabel C hebben. Dit betekent een primair fossiel energiegebruik van maximaal 225 kWh per m2 per jaar. Voldoet het gebouw dan niet aan de eisen, dan mag u het per 1 januari 2023 niet meer als kantoor gebruiken. Deze verplichting staat in het Bouwbesluit 2012.

Bomen

Doe mee met de Duurzaamheidsweek in Barendrecht en Ridderkerk
04 augustus 2021

Van zaterdag 23 oktober tot en met zaterdag 30 oktober vindt de Duurzaamheidsweek plaats in Barendrecht en in Ridderkerk. Het thema is 'Welk voorbeeld geef jij?'  Vanuit de gemeente betrekken wij jeugd, jongeren, hun (groot)ouders, ondernemers en alle andere geïnteresseerde inwoners bij hun leefomgeving. We vragen hen hoe duurzaam ze leven en of ze een positief voorbeeld voor hun omgeving willen en kunnen zijn.

Geld

Leningen en subsidies duurzaam ondernemen
27 juli 2021

Er zijn vele subsidies en leningen beschikbaar voor verduurzaming van uw onderneming. Wij zetten ze voor u op een rijtje.