Home
Contact
Aanmelden
Dronefoto Ridderkerk

Nieuws

Blijf op de hoogte van alle klimaatgerelateerde gebeurtenissen in de regio.

Subsidie voor ondernemers voor het vergroenen van daken
31 maart 2022

Interessante subsidie voor ondernemers om hun daken te vergroenen met beplanting en zo de biodiversiteit te verhogen en de hittestress te lijf te gaan!

Gebouw

Subsidieregelingen voor verduurzaming en planvorming bedrijventerreinen
10 maart 2022

Ondernemersverenigingen, BIZ en gemeenten kunnen ook in 2022 gebruikmaken van onze subsidieregelingen verduurzaming en planvorming bedrijventerreinen.

wereldbol

Week van de circulaire economie
07 februari 2022

In de week van 7 t/m 12 februari is de Week van de Circulaire Economie. Allerlei organisaties openen hun (digitale) deuren om ondernemers mee te nemen in de circulaire economie en de kansen die deze transitie biedt. 

Klimaat in regeerakkoord
17 januari 2022

Het regeerakkoord van het nieuwe kabinet heet 'Omzien naar elkaar'. Een regeerakkoord bestaat uit voornemens; dit zijn nog geen wetten. 

Extra geld voor verduurzamen
17 januari 2022

Vanaf 1 januari kun je meer subsidie krijgen voor de aanschaf van (hybride) warmtepompen en isolatiemaatregelen.

In 2022 fiscaal aantrekkelijker investeren met de MIA\Vamil
11 januari 2022

Meer voordeel voor ondernemers die investeren in kringloopsluiting en CO2-besparing. En geen elektrische personenauto meer op de lijst. Dat zijn de meest opvallende wijzigingen in de Milieulijst 2022.

Innovation Board 
6 oktober 2021

De Innovation Board Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk is een samenwerking tussen ondernemers, onderwijs en gemeenten. De Board biedt ondersteuning door kennis, netwerk en geld. Hoofddoel is het versterken van de lokale economie in de drie gemeenten.

Huizen vol met planten

Rijks subsidie regeling voor energieadviezen aan MKB’ers
15 september 2021

Heeft u als MKB'er behoefte aan energieadvies op maat? En steun nodig bij het uitvoeren van een of meer maatregelen uit het advies. De Rijksoverheid heeft voor u een nieuwe subsidieregeling vanaf 1 oktober 2021.

Op maandag 27 september vanaf 14.00 uur kunt u een webinar volgen over dit onderwerp. 

Start verspillingsvrije week in Ridderkerk
07 september 2021

Op dinsdag 7 september start ook in Ridderkerk de Verspillingsvrije week. Dit jaar met een thema die goed past bij de agri-foodsector in Ridderkerk: ‘Red je voedsel van de afvalbak’. De gemeente heeft samen met de stichting ‘Samen tegen voedselverspilling’ twee kleinschalige events georganiseerd.