Home
Contact
Aanmelden

Eerste editie duurzaamheidsweek Barendrecht gaf energie

De omstandigheden waren niet ideaal, maar toch gaf de week energie om door te pakken met duurzaamheid. Onder de noemer #welkvoorbeeldgeefjij raakten vele inwoners en ondernemers geïnspireerd om nog verder te gaan met hun duurzame activiteiten.

De week startte met een markt op het Binnenhof, waar je alles kon leren over energie besparen, zonnepanelen en groene daken. Een gratis box met energiebesparende maatregelen werd weggegeven (wilt u er ook een? Klik hier). Ook kon je een zwerfafvalpakket meenemen om gemakkelijk een schoonmaakactie in de buurt te organiseren.

De WoonWijzerWagen stond op verschillende plekken in Barendrecht. Inwoners konden zien hoe je je huis kan isoleren en eventueel kan overschakelen op een andere manier van verwarming. De Pop Up Tuin laat zien hoe je een groene tuin kan hebben die makkelijk in onderhoud is en goedkoop, zonder deze vol te leggen met tegels.

Kinderen in het basisonderwijs gingen aan de slag met een boekje, speciaal voor deze week ontwikkelt door Stichting Open Limonade. Daarin leerden ze over hoe je duurzaam kan leven en anderen daarmee kan inspireren. Jongeren konden terecht bij Blok0180 voor een workshop over fast fashion en een duurzaam alternatief, georganiseerd door Stichting Kijk op Welzijn. Senioren gingen online voor gratis advies van de Rabobank voor het verduurzamen van hun woning.

De Groene Initiatieven Route (georganiseerd met Het Kruispunt) was de afsluiter van de week. Barendrechtse groene en duurzame ondernemers hielden open huis om te laten zien waar ze mee bezig zijn. velen pakte de fiets en maakten een rondje langs onder andere Loods38 en Natuurgoed Ziedewij.
De gemeente Barendrecht wil deze week jaarlijks begin oktober organiseren samen met andere Barendrechters. Een week vol duurzaamheidsinspiratie voor iedereen. Hopelijk volgend jaar corona-vrij!

Dronefoto Ridderkerk