Home
Contact
Aanmelden
Tuin

Doe mee met de Duurzaamheidsweek in Ridderkerk

Van maandag 25 oktober tot en met zaterdag 30 oktober 2021 vindt in Ridderkerk de eerste Duurzaamheidsweek plaats. Dit doen we omdat we weten dat andere gemeenten al eerder een succesvolle ervaring hebben gehad met deze week.  

Vanuit de gemeente en stichting Limonade, betrekken wij jeugd, jongeren, hun (groot)ouders, ondernemers en alle andere geïnteresseerde inwoners bij hun leefomgeving.

Gevarieerd aanbod
Duurzaamheid is het grote thema. In deze week zetten wij ook graag duurzame ondernemers in het zonnetje die met ons het duurzame verhaal verder willen brengen en openstaan voor ideeën van anderen.
Bibliotheek AanZet, Het Repair Café, Enerless, woningbouwcorporatie Wooncompas, de lokale Rabobank en Loods 38 zijn al betrokken bij de organisatie. Ook scholen worden benaderd. Het programma wordt momenteel nader ingevuld.  De eerste contouren zijn al zichtbaar. Zo is er een fietsroute langs groene ondernemers (staat u al op het lijstje?) , gastlessen over energiebesparing en zwerfafval, een grondstoffenconferentie. Er komt een markt met duurzame lokale producten en inwoners kunnen advies krijgen over het verduurzamen van woningen. Er is voor ieder wat wils: kinderen, jongeren, volwassen, ouderen, ondernemers, verenigingsbesturen, ga zo maar door!

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden
De duurzaamheidsweek is uw kans om uw duurzame bedrijf te laten zien aan de Ridderkerkers. Interesse gewekt? Meld u dan bij Edo van Baars van de BAR organisatie e.v.baars@bar-organisatie.nl om samen te kijken hoe we uw idee of bijdrage vorm kunnen geven tijdens de Duurzaamheidsweek. Deelname aan de Duurzaamheidsweek is kosteloos.

Samen maken we een succes van de Duurzaamheidsweek 2021 en hopelijk betekent dit ook de start van een mooie jaarlijkse traditie!

Wat

Duurzaamheidsweek Ridderkerk.

Wanneer & waar

Van maandag 25 oktober t/m zaterdag 30 oktober 2021.

Voor wie

Voor iedereen.